Поредната топ новина в Интернет е за нов рекорд за най-голямо бебе. Става въпрос за бебе, което се ражда цели 18 кг. Може ли да повярвате? А майка му тежи повече от 200 кг. Възможно ли е да се случи нещо подобно? За мен това е наистина невероятно. Това води до едни мои размисли, относно храненето на бъдещите майки. Трябва ли според вас една бъдещата майка да се храни „като за двама“, или е по-удачно да се храни така както и преди да забременее? Вярно е че заради хормоните ти се дояжда нещо сладичко, или по-соленко, а може би и кисело, но не може ли да приемаш теи храни умерено?

Според специалистите „да се храня за двама“ е извинението на бъдещата майка за нейния нарастващ апетит по време на бременност. Специалистите казват, че дневният прием на калории не трябва да се повишава „като за двама“. През първия триместър приеманите калории от бъдещата майка трябва да се увеличат едва със 100. През втория триместър с 270, а през третия триместър – 500. Това е изключително незначително повишаване на калориите. Учените са установили, че килограмите на бебето не зависи от това с какво се храни майката. Жените, които се хранят здравословно по време на бременност качват 4 пъти по-малко килограми до самия ѝ край, а рисковете от високо кръвно налягаане и гестационен диабет са с 50% по-малки. Нормално е една жена да качи около 12 кг по време на бременност, което никак не означава „да хапна за двама“. Според специалистите качването на повече килограми може да се отрази и на самото раждане.

И в заключение, скъпи дами, радвайте се на всеки миг от своята бременност, защото тези мигове са уникални, а времето лети неусетно. А когато апетитът навлезе с пълна сила в съзнанието ви, просто си спомнете, че това, което ядете вие, го хапва и вашето бебче, затова се старайте да му набавяте само полезна, вкусна и питателна храна, а това ще ви награди в самия край на пътешествието.

Rate this post

Google+ Comments