Мнозина споделят, че делничните им дни минават изключително бързо и еднообразно. Чува ли сме израза „от работа – вкъщи” не веднъж. Автоматизирането, на което смятаме че сме станали жертви, е съвсем реално, защото сутрин  ставаме, отиваме на работа/ университет, работим /учим точно през активните часове от денонощието, след това се прибираме уморени, приготвяме нещо за хапване и вече ни се спи. Дните се повтарят безмилостно идентични. Откриваме, че се радваме, когато нещо нетипично се случи – например, приятел минава през града и се виждате по време на обедната почивка или вечерта за час.

Как обаче да разчупим статуквото и да излезем от този работнически цикъл?

За всичко е нужна идеална организираност, която ще трябва да градим трудно, но ще се надяваме да се случи.

jogging-and-autumnАко започваме работа в 9 лесно можем да станем в 7 и да започнем деня с 30 минутна тренировка. Това ще ни помогне да се събудим и влезем в тонус. Особено важна е обедната почивка по време на работа. Използвайте си я, за да се смеете и да се шегувате с колегите си. Обсъждайте много  и различни неща, излезте от офиса и се разходете.

Малка разходка след работа ще ви се отрази добре. Така ще сте на свеж въздух и ще се освежите след уморителния ден. Приберете се и отделете час за домакински задължения. След това разпуснете с любимо занимание като четене на книга, излезете поне за 30 мин със съсед  или друг приятел. Легнете си рано. Не по късно от 23 часа.

Ако си вземете необходимата доза сън, организмът ви ще се чувства свеж и вие ще имате сили да правите повече неща в ежедневието ви. Така ще разчупите статуквото и ще се отървете от сивотата в ежедневието.

Хранете се правилно! Това не означава диети или специални харни, а следвайте прост режим – сутрин – обилна закуска, по обяд, засищаща храна и вечерта нещо леко. Така след като се приберете няма да се натъпчете и веднага да ви се доспи, а ще имате повече време и енергия да правите нещо различно.

Rate this post

Google+ Comments