За мен, добре поддържаният маникюр е изключително важен. Не винаги обаче имам време за час при професионалист, затова се старая да науча всички тънкости за оформяне и лакиране на ноктите. Разбира се, най-неприятният момент е, когато след кратко време, лакът започва да се лющи и пада. Вярвам, че на всяка дама се е случвало, затова сега ще споделя с вас няколко ефективни трика, за да предотвратим това в бъдеще.

Първо, за да не изглежда добре кутикулата на нокътя, трябва да отстраним кожичките преди да започнем с лакирането. За да изглежда лакът добре и да се нанася равномерно, е добре повърхността на нокътя ни да е гладка. За целта трябва да я почистим предварително с лакочистител и след това да нанесем подходяща основа. Това покритие не само предпазва от обезцветяване, но също така укрепва и изглажда неравностите.

След като пристъпим към лакирането, трябва да поставим четката в средата на нокътя и след това да продължим към върха му. След това плъзгаме четката странично два или три пъти до върха на нокътя – voilà! Ако имаме широки нокти най-добре е да оставим малко неоцветено отстрани – това прави ноктите да изглеждат по-тесни и дълги.

Трябва да внимаваме и да не нанасяме твърде много лак с четката. Два тънки слоя осигуряват достатъчно покритие. Ако повторим с нанасянето на лак веднага след първия слой, то има риск от размазване и събиране на продукта. Затова трябва да изчакаме около 10 минути между нанасянията.

Завършек с топ лак или масло не само запечатва маникюра, но и гарантира, че лакът трае по-дълго, а ноктите са по-здрави и красиви.

Rate this post

Google+ Comments