Обожавам небрежните къдрици и ги предпочитам за лятната си визия. През летния сезон обаче, косата ми бързо се изтощава от слънцето, морската вълна и всякакви други фактори. За да си спестя допълнително „изгаряне“ на косата с маша или преса, но и да не се лишавам от любимата прическа, потърсих няколко практическа съвета. С тях къдря косата си само за една нощ бе за да се налага да използвам топлинни уреди.

За романтични къдрици използвам следния метод. След измиване с шампоан, подсушавам косата с хавлиена кърпа и нанасям мус или спрей със солена вода. Това подобрява структурата на косъма и спомага за издръжливостта на къдриците. След това връзвам косата си на висока опашка и поставям основа за кок тип поничка. Увивам кичурите около поничката, издърпвам върха през отвора и фиксирам с малко спрей и фибички. Преспивам така и на сутринта внимателно развързвам косата. Получават се небрежни романтични вълни.

Следващият метод, който съм пробвала и е познат на всички, е с плитки. След като измия косата си, я подсушавам добре с хавлиена кърпа и отново пръскам с фиксиращ спрей с морска сол. Взимам гребен и разделям косата си на три секции, всяка от които сплитам. Може да бъдат три отделни плитки, а може и всеки сектор да се състои от няколко малки плитки. Това зависи от желания ефект – ситни или по-едри къдрици. Накрая ги завързвам с малки ластичета. Преспивам с плитките, а на сутринта, след разплитане, се наслаждавам на модерна, небрежна и естествено къдрава коса.

Ако решите да пробвате този метод, запомнете, че ако косата ви е твърде гъста, трябва да подсушите леко със сешоар, защото ще бъде трудно да изсъхне сама и сплетена само за нощ.

Rate this post

Google+ Comments