Наскоро чух, че да намериш добър фризьор е толкова трудно, колкото от откриеш надежден хирург. Може да ви се стори, че съпоставката е брутално далечна, но аз намирам логика и ще ви я споделя.

Хирургът трябва да бъде изключително многокомпонентен. Необходимо е да обединява в себе си талант, точност, прецизност, знания, гъвкавост, бърза мисъл, хладнокръвие и спокойствие. Всичко това трябва, за да бъде спасен един живот и да продължи своето пълноценно съществуване.

Да си фризьор не е животоспасяващо, но пък също съдейства за щастието и по-добрите дни на жена или мъж. Как така? Ако си с добра фризура, която подчертава красивите черти, които всеки човек има, ще придобиеш самочувствие. А човек, който вярва в себе си е способен на всичко в живота. Дори и да му трябва толкова малко като правилната прическа.

Ето защо добрият фризьор трябва едновременно да притежава таланта да подстригва така, че да трансформира. Освен това трябва да има виждане за това каква точно прическа ще пасне на конкретното лице и да съветва клиентите си, ако са си избрали нещо неподходящо. Той или тя трябва да умеят да са добри колористи и да боядисват в избрани тонове, като правят модерното подходящо за конкретния човек. Понякога това го върши отделен човек, но е добре поне във фризьорския салон, който посещавате, да има такъв професионалист, на който да се доверите.

Добрият фризьор също е необходимо да мисли и преценя на момента, защото винаги може да има проблем с окисляването на боята или пък с разминаване очакванията на клиента. В тези моменти трябва много бързо да намери решение, за да си тръгне човекът удовлетворен от фризьорския стол.

И не на последно място – трябва да е търпелив с клиентите си и да приема всеки техен каприз. Дори това да включва разговор на дълбока житейска тема. Всъщност трябва и фризьорът да е психолог, не мислите ли?

Аз все още издирвам „моят фризьор“, тъй като намирам някой и за около две години работим добре, после свикват с мен и си я карат просто така. Силно ще се радвам, ако вие сте успели да се справите с тази трудна задача и сте открили перфектния фризьор.

Rate this post

Google+ Comments