Април е! И с него идват първите слънчеви лъчи. Те пък на свой ред носят цветя – зелени, пъстри, красиви. Ако искате и вие да им се радвате, не посещавайте цветарски магазин всеки ден, а си устройте свой цветен рай у дома. Без значение дали разполагате с двор или балкон, то отделете време на цветната градина и й се радвайте поне през лятото. А ако ви хареса – поддържайте през цялата година.

Точно през април е най-правилното време за пресаждане или засаждане на цветя. Давам ви няколко съвета, които на мен ми бяха много полезни.

Първо, от което трябва да изходите, е какъв е видът на терена, с който разполагате – слънчев или сенчест. След това се консултирайте със специалист и заедно според вашите предпочитания изберете правилните растения. Ако сте заложили на саксийни цветя, то не забравяйте да вземете качествена почва, която може и да е универсална. Но в този случай е важно да се снабдите с правилните торове, които да дадат правилните вещества на растенията. Също обърнете внимание, че има торове за цъфтящи и нецъфтящи и има значение.

Друго от личен опит, което споделям, е, че може да имате естествени репеленти през лятото и то това пак чрез растенията. Лавандулата е един от известните варианти. Но аз добавям в списък и босилек. А също и пелин. За да действат обаче, не трябва да имате само една саксийка с даденото растение, а да са колкото се може повече. Обградете се с тях и гарантирам, че ще може да си пиете спокойно виното на балкона.

Но най-важното, тайната, която трябва да ви издам, за да имате прекрасни цъфтящи растения – давайте им любовта, радвайте им се и им говорете. Колкото и странно да ви звучи, дава ефект и помага на растенията да бъдат красиви.

Надявам се тази информация ви е била полезна. А и дано да ви е подействала мотивиращо и да направите цветен рай у дома.

Rate this post

Google+ Comments