Взимам кепчето и беж на лов за тъмен шоколад. Днес той заменя пеперудите в моята ливада на щастието, защото колкото и пъстри да са (пеперудите), все пак ползата за стомаха от тях е точно никаква.

Той е красив сам по себе си, защото е натурален. Има цвета на какаовите зърна и винаги когато го гледам или усещам уханието му, се чувствам сякаш съм в Бразилия или някъде из Централна и Южна Америка.

woman-eating-dark-chocolate-largeИ понеже знаем ползите от тъмния шоколад много добре, няма смисъл да ви убеждавам колко добър антиоксидант е той, как повишава настроението, понижава лошия холестерол, полезен е за артериите, мозъка и така нататък. Има твърде много статии по темата, че да се впускам и аз в поредната тривиална информация. Ще ви кажа защо обаче лично аз ходя редовно на лов за тъмен шоколад в близкия хипермаркет и какъв шоколад точно ловувам.

Причина 1: Подсилва моя приключенски дух – когато вкуся тъмен шоколад и ми се ще да пропътувам целия свят;

Причина 2: Тъмния шоколад ме кара да спортувам – обичам да си хапна блокче или две тъмен шоколад винаги след като тичам сутрин;

Причина 3: Подслажда ме – всъщност натуралният шоколад е горчив и когато го хапна всичко след това ми се струва сладко. Дори и кафето… и като споменах кафето…

Причина 4: Идеална добавка към него – приготвям го силно и докато е горещо слагам понякога парче тъмен шоколад, което не го подслажда допълнително, но за сметка на това го прави по-ароматно.

Парична 5: Кара ме да се чувствам различна – силна и с характер. Обикновено хората предпочитат сладкия млечен шоколад, аз обаче си падам по тъмните вкусове, защото са по-наситени и интересни.

Опитвала съм какви ли не натурални шоколади. Едни от най-любимите ми са с резенчета портокал или джинджифил (новост от Lindt). Nestle шоколадите обаче предоставят натурален шоколад с добро качество за ежедневна консумация, така да го нарека (не че другите не стават за ежедневно похапване), но и такива за по-специално поводи – да ги кажем – по-висок клас. Тъмните шоколади представят различен процент какаова маса и аз разбира се, избирам от тези с най-високия.

Споделете мнение дали вие обичате повече тъмен или млечен шоколад и защо?

Rate this post

Google+ Comments