Всеки един от нас в даден момент е имал желание или дори нужда да надникне в бъдещето си. Нуждата се определя от нещо преживяно, видяно, предизвкан страх и чувство за загуба на късмет. Начинът това да стане е чрез баби, които гадаят на кафе или други гледачки и врачки.

Вярвате ли в такива неща?

LOS FELIZ, CA - NOVEMBER 20: Fortune teller Deseret (R) gives a tarot card reading at "A Night of Celebration" in honor of director Rob Minkoff and the completion of "The Haunted Mansion" at Minkoff's home on November 20, 2003 in Los Feliz, California. (Photo by Amanda Edwards/Getty Images)

Много хора се опитват да не се доверяват на кафени фигури, чаени листенца или леене на куршум. Смятат, че вярата в такива неща си е чиста сугестия. Ако мислиш, че нещото, което ти кажат, ще се случи, то то непременно ще стане. Ако пък гледаш скептично, винаги ти “виждат” неща, които са далеч от истината, според теб.

Има обаче и друг тип хора. Те приемат гледането като един вид пречистване, старт на нещо ново, особено когато вярват, че гледачката е добра и им е позната.

Гледането и врачуването е част от някаква мистика. Понякога дори невярващите не могат да осъзнаят, че отсрещният им е казал нещо, с което е познал за миналото, настоящето или бъдещето. Тогава не става дума за отвореност към подобни дейности и дори не може да се говори за сугестия. Има хора с дарба, които просто те поглеждат и узнават. Това се феномени и талантът им е всепризнат. На какво се дължи? Никой не знае, но при тях да се говори за шарлатанство е обида.

А вие какво мислите по темата?

Rate this post

Google+ Comments