На работа съм и като е едно такова петъчно и последноянуарско, няма почти никакви задачи за деня. Споглеждаме се с колегите. Правим си дълги кафе паузи и чакаме да стане 17:30, че да си ходим.

Намираме се на 6-тия етаж, но сградата е на възвишение, така че се създава усещането за още по-високо. За да не блести светлината в мониторите на компютрите ни, щорите на прозорците са постоянно затворени. Но днес е странен ден. Освен че на всички наши партньори и клиенти не им се работи, но и началниците и част от служителите отсъстват. Така че стоим си 6 човека в една обща заличка с бюра и поотмятаме някакви задачи. От тези бъдещите, които не можеш да ги довършиш, преди да е станало време. Една колежка стана и рече да отваря щорите.

Ахнахме в захлас, както се казва. Не само, че светлината влезе в залата и помещението светна, но се отвори такава гледка, че 10 минути стояхме до стъклото с чаша следобедно кафе, говорейки си за малките неща, които могат съвсем да променят атмосферата. И наистина – стана ни много по-уютно, по-весело, по-приятно. Сякаш за първи път виждаме света навън. Което кажи-речи си е вярно.

Red-and-White-Living-Room-CurtainГледам в момента офиса и си казвам – ето как можем да направим и дома си едно по-различно място, при това без да променяме мебелировката. Като за начало могат просто да се вдигнат или свалят завесите/щорите. Светлината променя облика на всяка стая – прави я по-просторна, цветовете на мебелите по-ярки, сенките по-изострени и това създава някакъв ефект. Другият вариант е  просто да купите един латекс и оцветител и да промените цвета поне на една стена. Така отново ще се озовете на друго място. Третият вариант е да смените завесите. Това е свързано с покупка, но завесите не са чак толкова скъпа придобивка, а променят изцяло стаята. От тяхната пропускливост ще зависи светлинната гама в дома ви. Ако завесите са червени – ще внесе някаква тежест, но и при изгрев или залез слънце, ще имате уникална светлина. Помислете какво ще е ако пък са златисти, бели, черни или многоцветни.

Rate this post

Google+ Comments