Дълги години ми беше особено трудно да приготвям месо. Пържолите ми винаги бяха сухи и… буквално не ставаха за ядене. Майка ми ми беше написала и подробна рецепта, следвайки стъпките на която се доближих минимално към желаната крехкост и вкус, които исках да постигна. Накрая вече почти се бях отказала да се боря с месото. Но в един неделен следобед, лежейки на дивана и превключвайки каналите на телевизията, попаднах на кулинарно предаване. Готвачът надълго и нашироко обясняваше на драгите зрители, колко е важен изборът на качествени продукти, за да постигнем максимално добрият вкус на рецептата. Загледах се. Рецептата беше интересна, а съветите които даваше готвачът, не ги бях чувала до сега.

След като предаването свърши, включих компютъра си. Исках да проуча кое е най-доброто месо на българския пазар, за да мога да направя още един и може би последен опит да приготвя крехки и вкусни пържоли. Оказа се, че то се доставя от фирмата на Васил Лазаров Вивекта БГ ЕООД, която внася също висококачествени замразени пилешки, говежди, агнешки меса и риба. Също компанията е официален дистрибутор на световния номер едно производител на замразени бланширани картофи в света McCain Foods Limited. Продължих да се интересувам от българския дистрибутор и останах впечатлена. Благодарение на Вивекта, на българския пазар могат да се намерят висококачествени стоки като зехтин, замразени зеленчуци и плодове и млечни изделия. И всички продукти, носещи дългогодишната марка и традиция на световноизвестни производители, наложили се на пазара с труд и качество.

Намерих от къде мога да си закупя продукти, внасяни от тях, и се настроих да готвя пържоли. Казах си „Един последен опит и ако сега не станат – явно причината е само в мен“. Стъпка по стъпка следвах мамината рецепта и почти буквално им баех пред фурната, докато се изпекат.

Когато ги сервирах на приятелите си, свикнали да изпробват и преглъщат всеки мой кулинарен експеримент, те буквално си облизаха пръстите. Месото се топеше в устата. Беше сочно и… перфектно. Ето защо Васил Лазаров и неговата фирма Вивекта БГ ЕООД ме научиха да ценя традициите в производството на продуктите, защото това е гаранция за качество, а вкусът… вкусът е невероятен!

Rate this post

Google+ Comments