Има толкова неща, които ни отбягват, особено сред толкова разсейващи фактори.

to do listКак да бъдем по-организирани, това е въпросът, с който много жени се сблъскват всеки ден. Но според мен разрешението е съвсем просто. Тайната на това да не забравяте никога нищо е да си записвате. Точно както правите списък на повечето покупки, така си водете записки за нещата, които са ви на дневен ред.

Не ви ли се е случвало да се срещнете с някого, да организирате вечерно събиране или просто да имате ред неща, които да трябва да свършите през деня и все да забравяте по нещо важно. Особено ако ежедневието ви изисква цялото ви внимание понякога е толкова трудно да запазите някоя от мислите ви да не изхвърчи. Затова вземете си подходяща кутия и тефтер, чиито страници се късат лесно, мек химикал и започнете от днес. Дългосрочните планове слагайте в кутията.

Първият списък  може да включва покупките ви, вторият нещата от които се нуждае домът ви. Толкова е досадно да влезете в някакъв магазин за нещо и да излезете с куп ненужни щуротии, които са отклонили вниманието ви от основното. После съжалявате, че сте взели нещо спонтанно, а сте забравили други по-значими неща.

Добавете и списък за дейностите ви – да проверя колко струва картата за фитнес; да си запиша час при фризьора са сряда; да се обадя на зъболекаря за идната седмица. Ако някоя приятелка ви каже някой подходящ продукт, рецепта или магазин, обущар или шивачка имате върху какво да го запишете.

Край на постоянните забравяния. Това е пътят, по който ще се превърнете в една много добре организирана жена.

Rate this post

Google+ Comments