Харесвам зимата… до някъде. Обичам празниците и красотата на натрупалия сняг. Но определено за нас, жените, зимата е свързана с многото неприятности, които студът ни създава. Косата ни губи блясъка си, прическата бързо се разваля, лицето ни се зачервява, а кожата на ръцете напуква.

cold-handsОпределено последният от споменатите проблеми е най-досаден и болезнен. При това при някои жени неразположението е доста упорито. Кожата на ръцете изсъхва и загрубява. Могат да се получат кръвонасядания, в следствие на които червени и синкави петна.  Не са изключени и следи от лек обрив.

Студовата алергия започва още с първото падане на температурите и завършва едва с настъпването на по-топла пролет. Придружена е с опъване, сърбеж и дори болка в наранената област.

За справяне с неприятното състояние на пазара съществува голямо разнообразие от козметика. Внимавайте обаче при избора на продукт, тъй като повечето кремове за ръце са създадени с цел хидратация и омекотяване на кожата. Ако имате обострена студова алергия ви трябва активен продукт. Аз лично използвам крем за ръце с лайка за успокояване, крем “Здраве” с цинков оксид. Доволна съм и от кремовете на норвежката фирма Neutrogena.

За да запазите ръцете си топли, използвайте меки вълнени ръкавици. Колкото и да ви харесват онези маншоноподобни приспособления с изкуствени или естествени кожи, те оставят ръцете ви незащитени от студа. Ръкавиците без пръсти са много удобни, но също не изолират достатъчно. Премислете добре тази покупка. Красотата е маловажна, сравнение с комфорта и прелестта на здравите и меки ръце.

Rate this post

Google+ Comments