secceedБи било чудесно, ако можехме с малко средства и уповавайки се на късмета си да постигаме всичко, което пожелаем. На теория звучи наистина чудесно. А на пръв поглед е повече от осъществимо. Млади сме, с нюх към новостите, с поглед в бъдещето. Освен това сме образовани и желани кадри за всяка фирма.

А ако не искаме да работим с шеф над главата си, има много програми, които отпускат средства. Единственото, което трябва да направим е да опишем идеята си и да спечелим конкурса. Фасулска работа!

Има и трети вариант – ако не искаме изобщо да работим. Много жени и мъже си търсят или заможна половинка, или използват измама, за да постигнат повече в живота си. Общо взето търсят наистина пряк път към житейския успех.

Обаче се питам аз дали този път е толкова пряк и лесен, колкото много хора си въобразяват? Според мен – не. Първо, ще отнеме също толкова време и ресурс за подготвяне, обмисляне и планиране, колкото и да се захванете със сериозна дейност. Второ, не забравяйте, че прекият път е винаги или по-трънлив, или с повече дупки, или с повече препятствия. Или ще бъдете нещастни в любовта, или ще чакате много дълго да ви финансира някой друг, или измамата ви ще бъде разкрита и ще трябва да си понесете законовите санкции. Затова преди да подемете вашето сега-ще-ви-покажа-как-се-прави начинание, премислете добре риска, притеглете всички възможности и си задайте въпроса “Заслужава ли си?”

Желая ви успех!

Rate this post

Google+ Comments