Чаят от мента е страхотен начин да се сгреете през студените зимни следобеди, но знаете ли, че ментата има и всякакви ползи за здравето? Сега ще ви разкажа за някои от тях.

1) Има антибактериални и антивирусни свойства

Доказано е, че ментата има важни антивирусни и антибиотични свойства, като подпомага имунната система на тялото ви. Ето защо чай от мента може да бъде отлично допълнение за лечение на неща като обикновената настинка.

2) Поддържа съзнанието ясно

Установено е, че ментата помага при изпълнението на сложни задачи и за облекчаване на умствената умора, което прави ментовия чай чудесен метод за ободряване!

3) Чаша чай може да облекчи стомашните проблеми

Поради релаксиращото въздействие на ментата върху храносмилателната система, този чай е отлично средство за облекчаване на гадене и болки в корема.

4) Съдържа антиоксидантни свойства

Изпълнен с фитохимикали като витамини и минерали, чаят от мента има силни антиоксидантни свойства, които помагат за укрепване на имунната система на тялото ви.

5) Помага за облекчаване на главоболието

Ментолът, активна съставка на ментата, е доказан като безопасно и ефективно средство за лечение на главоболие и мигрена. Освен чай от мента, опитайте да приложите етерично масло от мента върху слепоочията и челото, за да облекчите болката си.

Колко чаши чай от мента може да пиете на ден?

Няма определено количество, което да се препоръчва за ежедневна консумация, обаче, пиенето на 1-2 чаши за общо благополучие е добро място за начало.

Rate this post

Google+ Comments