Днес в тенденциите в бижутата се наблюдава еволюция, много подобна на тази на модата: всичко е разрешено. Екстравагантни XXL бижута с камъни или без съжителстват с ретро или винтидж бижута, класически бижута или, това, за което днес ще ви говоря – минималистични бижута.

Въпреки че минимализмът идва от света на изкуството, дизайна и архитектурата, той има своите съответстващи бижута. Минималистичните бижута са много прости и изчистени, тънки по отношение на дебелината на материала и почти не съдържат орнаменти. Те се появиха отново след експлозията на едри и ярки бижута през последните години. Днес и двата вида бижута, минималистични и XXL, съжителстват без проблеми.

Преди няколко години, когато през 90-те се появиха първите минималистични бижута, цветът “злато” (жълто злато) имаше доста лоша слава. Поради това по-голямата част от продукцията тогава бе направена от родиево бяло злато. Въпреки това, в момента този тип бижута се изработват в трите златни цвята: жълто, бяло и червено (или роза). Дори навлезе модата да се комбинират различни цветове златни или позлатени елементи със сребро.

Всеки тип минималистични бижута има една основна характеристика: следва максимата “по-малкото е повече”.

Rate this post

Google+ Comments