Здравейте! Е, изпробвахте ли съветите, които ви дадох миналия път, зада си направите сами домашни глицеринови сапуни? Ако все още се колебаете, днес реших да ви споделя ползите от тях.

Глицериновите сапуни могат да се превърнат в произведения на изкуството, ако вкарате въображение и старание при приготвянето им. Трябва обаче да знаете, че в този случай красотата не е всичко. Затова нека научим повече за другите предимства на домашния сапун.

Защо да мия ръцете си с домашен глицеринов сапун?

На първо място, глицериновата основа има естествен състав и стойност на рН, подобна на кожата ни (тя не предизвиква алергични реакции, но овлажнява и успокоява дразненето).

Ръчно направеният сапун също е по-икономичен и може да бъде украсен или съхраняван за дълго време в подходяща торбичка. Това придава на сапуните индивидуалност. С подходящите добавки ние решаване каква да бъде тяхната форма, аромат, вид и други свойства. Чрез добавяне на зърна от кафе, плодови семки или подходящи ядки, може да превърнем продукта в естествен и натурален пилинг за лице и тяло.

И накрая, но не последно място, домашно приготвените глицеринови сапуни са чудесен подарък. Ако го опаковаме красиво и прибавим късметче или картичка с лично пожелание, благодарност или покана, те са ще се превърнат в желан дар за всеки повод.

Rate this post

Google+ Comments