Забелязала съм, че много момичета в днешно време имат ниско кръвно. Не знам на какво се дължи, но дори на мен от време на време ми пада малко кръвното и ми става малко зле. Да не споменавам, че дори когато се чувствам добре апаратът показва по-ниски от нормалното стойности. А когато паднат още повече, получавам световъртеж, малко гадене, избива ме студена пот, а в най-лошия вариант дори съм губила съзнание 1-2 пъти.

Не е нещо страшно, не се притеснявайте. Може да се случи от промяна във времето, от липса на енергия, ако сте на някое много задушно място, където няма достатъчно въздух и т.н.Portfolio : http://fr.fotolia.com/p/201433930

За тези, на които също има пада кръвното от време на време, искам да ви споделя, че на мен малко шоколад в подобен момент най-много ми помага. Сега ще обясня защо. Кафето също ми действа, но те е по-скоро временно, а не дълготрайно. Кафето стеснява кръвоносните съдове, което вдига кръвното за известно време, но като му мине ефектът, има по-голям шанс пак да се почувствам зле.

Айрянче със сол също върши работа, но аз не обичам да приемам много солени неща и честно казано, когато ми е лошо, не ми се пие по половин литър течност. Става ми тежко и пак не се чувствам добре.

Шоколадът, от своя страна, се хапва по малко. Вкусен е и действието му е значително по-дълготрайно, отколкото на кафето. Мисля, че това са причините на мен той да ми помага най-много. Особено тъмния шоколад с много какао.

Rate this post

Google+ Comments