Да не се заблуждаваме. Всеки от нас си има навици, било то добри или лоши. Клатите ли сега глава в знак на съгласие или отрицание? Няма значение, защото фактите говорят сами за себе си, а те, както казва един приятел, са очеизвадни! Затова реших да направя един малък списък с някои вечни хорски навици, пък да видим дали ще изникне нещо интересно сред моите размишления

Добри навици според мен са: да си лягаме рано и да ставаме рано; да прочитаме по 10-15 страници от някоя хубава книга вечер; да хапваме по малко, но по-често през деня; да пием по едно кафе на ден и да приемаме повече чай и вода; да се чуваме с приятелите си по-често и др.

A young woman biting her nails, close-upЛоши навици: пушенето на цигари и пиенето на алкохол;преяждането с храна и особено вечер; хапването на сладки храни или нездравословни храни всеки ден; пиенето на повече от две чаши кафе на ден; гризенето на нокти, устни, кожички и т.н.; успиването за работа и закъснението за срещи; слушането на музика прекалено високо и др.

Ще се съгласите ли, че този кратък списък клони в правилната посока? А мислите ли, че хората имат склонност повече към лошо, отколкото към добри навици? А къде бихте поставили дейности като редовно проверяване на електронната ни поща, постоянно ъпдейтване на статусите ни в социалните мрежи и слушане на музика в градския транспорт. Те май имат и добри и не чак толкова добри страни.

Rate this post

Google+ Comments