Ограниченията започнаха да отпадат постепенно, а затоплящото се време и настъпилата пролет ни амбицираха да започнем да мислим отрано за почивката си. Сигурна съм, че и вие очаквате с нетърпение дълго плануваното пътуване. Но, може би има нещо, което пречи на ентусиазма ви …

Само при мисълта за опаковане на куфара косата ви настръхва? Запазете спокойствие. Ще ви помогна да преминете безпроблемно целия процес за оптимална организация на ръчния багаж.

Преди да започнем да опаковаме куфара си, трябва да проверим максималните размери на ръчния багаж, който нашият превозвач позволява. Те се различават особено в случая на съответните авиокомпании/ транспортни компании и ако те бъдат надвишени, трябва да се платят допълнителни такси. След това вече трябва да решим в какво искаме да опаковаме багажа си – чанта, раница или може би куфар?

Не трябва да забравяме да проверим и списъка с неща, които нямаме право да носим в ръчния си багаж. Преди да съберем багажа си, хубаво е да направим списък с нещата, които ще ни трябват за пътуването. След като започнем с опаковането, може да маркираме какво сме сложили вече. По този начин няма да забравим да вземем най-важното със себе си и самият процес няма да бъде толкова хаотичен и стресиращ.

Добре е да не прекаляваме с багажа, тъй като рискуваме да намачкаме или скъсаме някоя дреха. Пък и след пътуването сигурно ще се върнем със сувенири, за които предварително трябва да сме предвидили място.

Не трябва да оставяме обаче и прекалено свободно място в раницата или куфара си, защото това ще доведе до движение на съдържанието вътре. Така По-деликатните предмети могат да бъдат повредени и дори внимателно сгънатото облекло ще се намачка.

Rate this post

Google+ Comments