Приложенията, които отброяват крачките винаги са били актуални. Много хора дори си споделят постиженията за деня, седмицата или месеца като стори и се радват на одобрителните овации на другите. Честно казано, за мен това никога не е представлявало интерес. По моите си изчисления си се движа достатъчно през деня, а и нямах нужда да споделям тези си успехи с другите. Реално каква полза бих имала да знам привидно точния си брой крачки?

Тези и много други въпроси дискутирахме с моя колежка, която беше на противоположно мнение от моето. Тъй като не бях особено запозната с този вид приложения, тя ми обясни, че чрез тях можеш да следиш теглото и пулса си. Също имало дневни или седмични предизвикателства, които да изпълниш, за да повишиш тонуса и увеличиш движението си. С две думи – здравословно и забавно.

Въпреки че бях малко скептично настроена, реших да си изтегля приложението и да видя за какво точно става дума. Речено-сторено. Въведох си данните и запчнах да следя крачките си. Оказа се, че приложението наистина е полезно. Постепенно започнах да се възползвам от всичките му функции. Включвах се в предизвикателствата, като с моята си позната решихме да си направим и такова между нас си.

Това ме мотивира да започна да се движа повече, да се грижа за здравето си и разбира се – да променя и начина си на хранене.

Затова никога не гледайте прекалено скептично на нещо, с което не сте запознати и не сте пробвали. Може да се окаже, че точно от него сте имали нужда.

Rate this post

Google+ Comments