Barre тренировка: Fit с тренировка на балерина
Barre е един от новите трендови спортове, които тренират тялото отгоре надолу и го оформя по съответния начин. Интензивната тренировка на ballet barre съчетава елементи от балета с пилатес и йога. Комбинацията от бързи и бавни движения е много ефективна и – като толкова много модерни спортове – идва от САЩ, където е много популярна сред модели и инфлуенсъри. Тренировките на баре тренират предимно по-дълбоките мускулни групи.
Ритмичната придружаваща музика прави тренировките много забавни и насърчава такта и координацията. За това не се нуждаете от специално оборудване, достатъчни са нехлъзгащи се чорапи и плътно прилепнали спортни дрехи. Останалите уреди се осигуряват от специално оборудваните зали, предлагащи тренировки на баре.

Бягане на пътека: фаворит сред модерните спортове за открито
През последните няколко години много фитнес любители откриха любовта си към спортовете извън залата. Но вместо да правите обичайния джогинг в парка, бягането по пътека е бягане сред природата. Без трафик и без асфалтова настилка – това са особеностите на този моден спорт, които го отличават от градското бягане. Освен това бягането по горски пътеки е много разнообразно поради красивата околност, неравностите и преодоляването на метри надморска височина. Важно за начинаещи: Обикновените маратонки не са достатъчни за тези изисквания. Важно е също така да запомните, че всеки, който се движи в планината по необезопасени пътеки, трябва да се грижи за собствената си безопасност, да може да прецени силите си и да прояви съобразяване с природата.

Rate this post

Google+ Comments