Здравейте, приятели! За много години! Нека 2023 донесе на всички много здраве, късмет и щастие. И понеже, съдейки по себе си, щастието идва, когато човек пътува и открива нови места, реших да започна годината с няколко предложения за екскурзия, които открих в туристически сайт и които привлякоха вниманието ми. Да започваме:

Как ви се струва пътуването с нощен влак? Аз все още намирам този вид транспорт за ретро романтичен. Разбира се, когато е почти безлюдно в купетата и може да извадиш любимата си книга, да сложиш слушалките и да изпаднеш в свой собствен свят, наблюдавайки пътя.
Направих това лирично отклонение, защото първото предложение е за пътуване с влак през Европа. Може да изберете дестинации от Щутгарт, Базел или пък Дрезден, където бяха възобновени няколко нощни влака, които пристигат в красивата Венеция. Звучи примамливо, нали?

Близо 15 часа, но пък прекарани в пълен комфорт и лукс, се стига от Мюнхен до област Лигурия в Италия. А до Мюнхен може да изберете път от Лондон, Брюксел или пък Париж.
Ако искате да посетите по-близка дестинация, може да се насочите към съседна Турция и древните ѝ култури. Става дума за югоизточната част, където се намират градовете Уфра и Антеп. В региона се намира и известният археологически комплекс Гьобекли тепе, който се смята за един от най-древните в света. Според една моя любима фантастична книга, именно на това място всъщност е била и Райската градина.

Rate this post

Google+ Comments