Първо нека си обясним какво означава Childfree. Това е тенденция, към която все повече хора се насочват и която буквално означава живот без деца. И докато за някои, децата и естественото продължаване на рода е истинският смисъл на живота, за други, оказва се, съвсем не е това.

Факт е, че раждането на наследник слага тънката граница в живота и го разделя на Преди и След. И ако повечето двойки са готови на това приключение и приемат с отворени обятия идеята за създаване на потомство, то почти също толкова е и броят на хората, отказали се от това свое право и призвание.

Според мен, важна роля играе и съвремието, в което живеем. Днес е по-лесно отвсякога да заявиш мнението си, използвайки дори само социалните мрежи. От друга страна, пак там може да се намерят всякакви движения, групи, съветници и какво ли още не, в които да припознаеш своята житейска философия и към които да се присъединиш.

А знаете ли, че някои стигат дори до там, че превръщат идеята за бездетност в бизнес модел? Точно това е направила 27 годишна инфлуенсърка от Америка, за чиято история четох. Именно тя е в основата на превърналото се в движение Childfree, което пропагандира във всичките си профили в социалните мрежи. Тя не само издига на пиедестал идеята, но и продава най-различни артикули – от сувенири до дрехи – които са с надпис Childfree. А на въпроса защо не иска да има деца, тя отговаря просто, че няма желание.

А вие какво мислите за това и струва ли ви се нормално?

Rate this post

Google+ Comments