Не е нужно да следвате всяка тенденция, но можете да проучите кои са новите трендови спортове. Може би там има нещо, което ще ви бъде от полза и ще носи радост? Преди всичко спортът трябва да бъде забавен. И след много години джогинг и йога сесии, най-накрая сме готови да опитаме нещо ново.

Колоездене на закрито: модерен спорт за издръжливост
Сред новите трендови спортове са спининг и колоездене на закрито. Независимо дали сте сами у дома или заедно с други колоезденето на закрито наистина ви кара да се изпотявате, защото краката ви постоянно се движат. Последователността на движение е по-плавна, но и по-напрегната, отколкото при нормално колоездене, където винаги има фази на празен ход и спиране. Докато укрепваме мускулите на краката и задните части по време на ефективна тренировка за издръжливост, можем да слушаме музика или – ако искаме да го направим малко по-спокойно – да гледаме любимия си сериал.

Падел: Фаворитът сред отборните трендови спортове
Едно е сигурно: много от спортовете с нови тенденции са така наречените хибридни спортове – т.е. спортове, които съчетават два или повече спорта. Това се отнася и за падел: комбинация от тенис и скуош, която обикновено се играе на двойки и вече е много популярна в Испания, Португалия и Южна Америка. Динамичният и предизвикателен тренд спорт може да се изпробва и като двойка. Играта се играе в мястото за падел, миниатюрен тенис корт, заобиколен от плексиглас.

Piloxing: Холивудски моден спорт
Предполага се, че изгражда мускули, тонизира тялото и ви помага да постигнете мечтаната форма: Piloxing, групова интервална тренировка, е комбинация от пилатес и бокс. Упражненията, вдъхновени от Пилатес, укрепват по-дълбоките мускулни групи. Комбинирани са с елементи от фитнес бокса, които насърчават мобилността. Тренировъчният ефект от пилоксинга се засилва от специални ръкавици, които са оборудвани с тежести.

Rate this post

Google+ Comments