Неорганизираността е проблем на голяма част от младите хора. В днешно време най-скъпото нещо е времето, защото на всеки му липсва. Денонощието е само 24 часа, а задълженията са толкова много, че време за самите нас, в повечето случаи, няма. Когато си доставяме малки удоволствия, които са непремислени и непланувани, всъщност се стресираме още повече, защото вместо да си отпочинем или да се забавляваме, внасяме допълнителен хаос в живота си.

Редът е от изключително значение за спокойното и балансирано ежедневие.

Ще ви дам няколко съвета, които ми помагат да съм организирана.

Знам кои са приоритетите ми.

Какво те кара да се чувстваш неорганизиран?

Отлагаш плащането на сметките, забравяш да честитиш рождения ден на приятелка, оставяш дрехите на простора повече от един ден, нямаш време да посетиш любимия си йога клас, нито да започнеш да четеш новата си книга. Не отлагай задълженията си! Ако просто вършиш нещата според естествения им ред, ще имаш време и за по-приятни занимания. Времето, в което се чудиш дали да направиш нещо, също е време и то важно, не го губи напразно.

Записвай си.

Неслучайно има толкова много приложения за телефон, които да ни помагат в подреждането на графика. Те са добър вариант, защото ни напомнят с аларми и е трудно да забравим какво е трябвало да свършим. За мен органайзерите във вид на тетрадки са по-полезни, защото докато записвам задачите си ръчно, без да искам ги запомням. Така и в най-забързаните дни знам последователността на задачите си. Няма значение къде е списъкът, важното е да разбереш кой вариант работи най-добре за теб.

Разделяй всеки по-голям ангажимент на по-малки стъпки.

Понякога има ангажименти които, за да са с успешен краен резултат, изискват правилната подготовка, която също е ангажимент. Записвай си всяка стъпка и просто следвай подредбата. Това ще намали стреса и ще оптимизира дейността ти.

Намери си собствено убежище. Независимо дали имаш 3 деца и съпруг, които те чакат със своите грижи вкъщи, е много важно да имаш свой кът, в който да знаеш, че можеш да отделиш дори 10 минути, само за теб.

Направи го както ти харесва, сложи си цветя, готино осветление, меко кресло. Отделяй си всеки ден тези 10 минути щастие и се радвай на доброто си настроение всеки ден!

Всичко е на една крачка от теб, просто не се стресирай, а се организирай!

Rate this post

Google+ Comments