Сигурно има милиард ситуации, в които не знаем как да постъпим и нямаме идея кое е правилното решение. Когато обаче говорим за проблеми със застрахователите и при претърпяно пътно транспортно произшествие (ПТП), адвокат Янко Янев ни помага да стигнем най-добрия край за нас самите.

Първо, ще започна с няколко думи за човека и професионалиста адвокат Янко Янев. Той е роден през 1974-а година в град Хасково. Висшето си образование със степен магистър по право, завършва в Югозападен университет „Неофит Рилски“, а задължителния си едногодишен стаж изкарва в град София. През 2001-а година започва адвокатската си практика в известно адвокатско дружество. Няколко години по-късно отваря собствена кантора отново в столицата, а в екипа му се присъединяват професионалисти с дългогодишен опит в областа на застраховането, гражданското и търговското право и недвижимите имоти. През годините кантората му се разраства и той разкрива офиси в Пловдив и Велико Търново.

Един особен личен момент белязва както неговия личен живот, така и насочва професионалния му път в посоката, по която върви и до днес. През 2008-а година претърпява тежко пътно транспортно произшествие, последиците от което са сериозни. Той е със счупен гръбнак, а прогнозите са тежки. Лекарите се съмняват, че ще може да ходи отново. В този тежък за него и близките му момент, той трябва да се бори с тежката бюрокрация и неуредиците в здравната система на България.

За щастие адвокат Янко Янев се възстановява успешно, но тази лична история го провокира да започне да поема все повече застрахователни казуси. Година след инцидента учредява фондация „За пострадалите“, която работи в помощ на претърпелите пътно транспортни произшествия и  осигурява безплатна консултация на пострадалите.

А когато става въпрос за отношения със застрахователите, никога не можем да бъдем сигурни в това, което ни казват агентите на дружествата. Публична тайна е, че ги обучават да симулират съчувствие, както и да говорят компетентно и убедително, а в същото време да тълкуват закона по изгоден за тях начин, който граничи с измамата.

Ето защо намесата на професионалист в подобни ситуации е повече от наложителна. Никой не ни задължава да познаваме в детайли всички закони в страната и всяка една дребна бюрократична особеност, която би нарушила правата ни. Но на адвокат Янко Янев и екипа му това им е работата. Поради тази причина можем спокойно да се възползваме от услугите му и да сме спокойни, че крайният резултат ще бъде такъв, какъвто няма да ни ощетява.

Rate this post

Google+ Comments