Какво е общото между пилинга за лице, за тяло и за устни? Всички те работят за нежния вид на нашата кожа. Всеки, който ексфолира редовно тялото си, знае, че след пилинг кожата е особено мека. А знаете ли, че може да си направим сами естествен пилинг?

Всичко, от което се нуждаем за домашен скраб, е купа, зехтин на стайна температура и утайка от кафе, изсушена на слънце. Започваме като смесим зехтина и утайката от кафе в купата, докато не получим смес, която нежно премахва мъртвите кожни клетки и ни осигурява перфектен завършен тен. В същото време зехтинът хидратира кожата и поддържа здравата клетъчна функция. Като бонус – предлага и естествена слънцезащита, но за съжаление, не може да замени слънцезащитния крем поради по-ниския си фактор.

Освен зехтин, за направата на пилинга може да използваме и кокосово масло. Тъй като то не съдържа микропластмаси, силикони или парабени, освен за кожата, ще защитим и околната среда. Разликата в двата продукта е, че при зехтина се създава течна маса, а кокосовото масло осигурява по-твърда консистенция. Приликата обаче е, че и двете съставки осигуряват на кожата антибактериално действие.

Суровата тръстикова захар или морската сол също са подходящи за пилинг ефекта. Просто трябва да смесим желаното масло с избраната съставка 1:1 и домашният скраб е готов. Хубаво е също така да знаем, че чаена лъжичка мед може да се добави към всеки домашен ексфолиант. Особено чувствителната, лесно раздразнима и суха кожа се възползва от успокояващия му ефект.

Rate this post

Google+ Comments