Вярвате ли в кармата? Ако да, значи вярвате и в ефекта от всяко ваше действие. В такъв случай, дори малките положителни промени в ежедневието могат да бъдат важни, защото, както е известно – добрите неща идват при тези, които са отворени за тях.

Но какво всъщност представлява кармата? Думата е санскритска и означава действие или дело. Като духовна концепция обаче, кармата може да се разбира по следния начин: Всичко, което правим, независимо дали е действие, или мисъл, има незабавен ефект. Тоест в нашите ръце е да променим себе си, живота си и света към по-добро.

Към добрата карма е най-добре да започнете с малки стъпки. Те могат лесно да бъдат интегрирани в ежедневието и да ни насърчат наистина да се придържаме към него. Как точно могат да изглеждат тези добри дела за всеки един от нас? Имаме няколко лесни за прилагане съвети.

Разбира се, най-важният, поне за мен е , да помагаме на другите хора. Често не са необходими големи дела, за да усмихнеш някого и да подобриш деня му. Най-простият пример, за който се сещам в момента е, да помогнем на някого да пресече улицата или на майка да качи количката в автобуса. Сигурна съм, че и на вас ви се е случвало непоискано добро от непознат да озари целия ви ден и да изпитвате чувство на благодарност. Винаги има възможност да се помогне на хората. Просто преминете през ежедневието с повече осъзнатост и с отворени очи.

Rate this post

Google+ Comments