serendipity-moviesИма един много интересен филм “Серендипити” – това е име на заведение, но буквално означава “Знак от съдбата”. Такова мисля, че бе избраното за българско заглавие, с което го излъчваха по не един от родните филмови канали. Филмът всъщност е доста стар – някъде от 90-те, така че е на около 20-тина години… някъде – почти мой връстник.

В основата на замисъла му стоят всички онези знаци от съдбата, които сме склонни да разпознаване и следваме или да игнорираме, по желание. Вие кое от двете правите?  Вярвате ли в Съдбата или във Вселенските намеци?

По мое мнение има някои неща, които предвещават много добри изгледи за деня ни, за връзката ни, за нещата, които ни предстоят. Има и такива, които не укрепват по никакъв начин вярата ни в бъдещето. Въпросът е колко сме уязвими към подобни неща и дали им позволяваме да ни влияят. Някои хора, например, изключително много се замислят за мястото на първата им среща с партньорът им, за шанса да им се случи това или онова във взаимоотношенията им с него. Погледнато реално, след като нещо се е случило, то то е било наистина предопределено. Други хора търсят знаци по кой житейски път да поемат – дали да кандидатстват за тази работа, защото предния ден някой случаен им е споменал съответната фирма, или точно когато са отворили обявата за работа на точно тази компания, в същия миг котката им се е покатерила на бюрото и се е потъркала на екрана на лаптопа.

Според мен всичко е въпрос на нагласа и на гледна точка. Дали да търсим знаци, или не – каквото е писано, ще се случи. Това ме прави в привърженик на идеята, че някъде там НЕЩО на всекиго е написано и някакви неща са ни заложени в житейския път. Само и единствено от нас зависи дали ще ги постигнем, или ще направим друг избор.

Вселенските знаци са навсякъде – те работят за нас, но и подлагат съзнанието ни на изпитания. Ако сме устремени напред, можем да живеем с тях и да им се усмихваме. Но ако сме обсебени от идеята да ги търсим, то ние можем във всяко нещо да ги виждаме и да чертаем безброй много положителни или негативни събития, съответно за грешния или за правилния човек. Това определено ще обърка съзнанието ни и непрестанното взиране ще се отрази на настроението ни и ще наруши нормалния ни ритъм на живот и работа.

Аз приемам, че Вселената понякога ни отправя предизвикателства, за да изпита силата на волята ни и желанието ни да имаме някого до себе си – дали бихме се борили за него, или стремежите ни да постигаме неща в професионален или чисто личен план.

Rate this post

Google+ Comments