В предходната статия в блога си започнах темата за духовното пробуждане. Първоначално ви запознах с първичния стремеж към постигане на по-дълбока индивидуална душевна трансформация. Днес ще се опитам да ви дам няколко признака, които ви подсказват, че със сигурност сте тръгнали по този път.

 1. Искате по-малко неща и търсите повече простота в живота си
  Установихте ли вече, че колкото по-малко имате, толкова по-облекчено се чувствате? Ако и вие се стремите да придобиете по-малко материално богатство в полза на търсенето на вашето вътрешно богатство, то значи сте направили първата стъпка съм духовното си израстване.
 2. Привлечени сте към четива, които провокират ума ви
  Книгите, които просто ви забавляват, вече ви интересуват все по-малко и се нуждаете от нещо по-дълбоко и смислено? Добре дошли в клуба! Извисените хора обръщате все повече внимание на четива, които им помагат да станете най-добрата версия на самите себе си.
 3. Копнеж за смисъл
  Може би вече започвате да разбирате, че „нормалният“ живот е лишен от смисъл и цел, затова се опитвате да създадете свой собствен път.
 4. Показвате истинското си Аз на света
  Колко пъти сме чували израза „просто бъди себе си“? Е, ако настина сте свалили социалната маска и сега сте отворени да съобщите пред света най-съкровените си мисли и чувства, без да изпитвате вина или срам, то значи сте на друго духовно стъпало.
 5. Прекарвате повече време сами и в тишина
  За да се пробудите духовно, ви е необходимо да прекарвате време в тишина и самотни разходки сред природата. По този начин ще се свържете отново и ще постигнете мир със себе си.
 6. Чувствате се по-свързани с природата и живите същества
  Пътят към извисяването преминава към разбиране на правото на живот на всичко на планетата, галактиката, космоса. Постига се желание за единение с всичко и всичко, за достигане на съвършен баланс и хармония.
 7. Храните се по-здравословно и се грижите по-добре за тялото и ума си
  Не е просто мода, а начин на живот. Хората от новото духовно поколение всеки път се запитват за това, което ядат, не само за самата храна, но и откъде идва, начина, по който се произвежда и влиянието ѝ върху околната среда. Освен това те са придобили по-здравословни навици, защото чувстват, че тялото е като храм за духа и трябва да се пази чист.
Rate this post

Google+ Comments