Дъждът вали, вали и не спира да вали… Ако предстоеше вашата дълго планирана почивка със сигурност щяхте да сте възмутени от прищявките на времето…

Всичко започна, когато видях прогнозата за празничните дни и ми стана 1947757_698075413578270_1067189605_nлошо. Бива ли такъв късмет… да се ненадява човек! И то след като с такова желание събрах голяма компания приятели, с която да посетим селището. Бях на косъм да разваля резервацията, но ме разубедиха. Съжаленията ме заглозгаха още повече, когато се заизкачвахме с автомобил към Цигов Чарк, а дъждът все така настоятелно не спираше. Но щом видях приказно наредените вили, точно като на картинка, всичките ми притеснения се стопиха. Измитите прозорци от дъжда отразяваха ширналия се хоризонт – малкото езерце, поля, гори и планини. Задуха на свежест, а в кратките проблясъци на слънцето всичко засия.

Отседнеш ли в близост до Велинград, имаш чувството, че си герой от немски или английски романтичен филм. Прекарваш дните си в разкошна обстановка насред изумрудената природа. Теменужките наболи сред новата трева, дивите ягоди започнали да отварят малките си листа.1506562_733311186721359_8989948403551789007_n

През празничните вечери стояхме до късно в механата. Всяка сутрин се наслаждавахме на традиционни закуски. Масите бяха декорирани чудесно и създаваха много настроение на гостите, а менюто ни изненадваше с прекрасни домашни рецепти.

 

Имахме си всичко – и телевизия, и Интернет, но повярвайте не ползвахме нито едно от тях. И все пак бе хубаво да знаем, че дори далеч от сивия град и напрегнатото ежедневие имаме необходимото, за да сме кънектнати към света и получаваме нужната информация, както и да сме във връзка с близките си.

Прикрепям и снимки от цялото еко селище – точно така, както го видяхме – приказно и спокойно. Място, което в никакъв случай не ме разочарова, независимо лошото време. А що се отнася до обслужването – то беше на ниво.

Rate this post

Google+ Comments