Тук в никакъв случай не става дума за пари. Може би това е била първата асоциация на всички ви, затова искам да го уточня. Става въпрос за това какви възможности имаш в живота, какво максимално можеш да извлечеш от него, за да наблегнеш на развитието си, било то личностно или професионално.

Що се отнася до личния ти живот, това „повече“ би значило опознаване на света, на нови култури и страни. Можеш да трупаш знания за всичко, което те заобикаля и по този начин да усъвършенстваш себе си, ако това е нещото, към което се стремиш, разбира се. Опознавай цял живот, бъди инициатор на собствената си малка еволюция. Така личностното ти израстване може само да спечели.

http://www.dreamstime.com/-image22213538В работата нещата също могат да поемат в положителна посока стига да си готов да трупаш знания в свободното си време, за да си осигуриш едно по-добро бъдеще. И тук пак не говорим за пари, а по-скоро за овладяване на занаят до такава степен, че ти да си този, който да избира кое предложение да приеме и кое да отхвърли. Така би намерил правилното място за себе си – там, където да чувстваш, че принадлежиш.

Тази статия би била по-добре разбрана от хора, чийто стремеж към прогрес е нестихващ. Само тогава тезите в нея биха ви се сторили достатъчно оправдани. Такива хора не се примиряват с малко знания, те имат нуждата да надграждат себе си, да си поставят все по-високи цели и да ги достигат.

Rate this post

Google+ Comments