Търсите имот, в който да живеете, но все още не знаете дали искате да бъде къща или апартамент? Не се притеснявайте, днес ще се опитам да ви помогна, като ви предоставя плюсове и минусите на живота в някой от тези имоти.

Да започнем от пребиваването в къща и позитивите. Първо ще имате независимост и свобода да превърнете имота в такъв от вашите мечти, без да се съобразявате с когото и да било. Хубавото е, че ще разполагате с голямо пространство, което дава усещане за простор. Наличието на собствен двор и зелени площи ще ви позволи да отглеждате собствена продукция, да релаксирате и да осигурите пространство за игра на децата ви. Също така ще имате правото да извършвате ремонти, да декорирате и да притежавате различни външни съоръжения. Още един плюс е, че ще може да отглеждате домашни любимци. Вие избирате дали да бъде само едно куче в двора или няколко, а защо не и котка.

Като минус за живота в къща бих отбелязала отделянето на изключително време и ресурси за поддръжка, както и за осигуряването на охранителни и защитни системи. Другото е, че всички разходи за ремонти ще трябва да се покрият от вас самите. Предвид и голямата инвестиция в закупуването на къща, то това означава, че трябва да сте добре подплатени финансово.

Ако решите пък да живеете в апартамент, трябва да знаете, че там сигурността е по-голяма. В повечето кооперации и модерни жилищни сгради има охранители и системи за сигурност, които гарантират спокойствието на живущите. Един от плюсовете на апартамента е по-малката инвестиция в сравнение със закупуването на къща. Е, разбира се, това зависи и от района в който сте избрали да бъде домът ви. Като друг плюс мога да отбележа ниската стойност за поддръжка на общи части, както и придобиването на услуги като фитнес, частен парк, барбекю и други.

Един от основните недостатъци на живота в апартамент е по-ограниченото пространство. Заедно с това е и съобразяването с много наброй съседи, които също имат претенции към общите части и свободните зони в жилищния ви блок. Също така неприятно е и ограничението на някои места за отглеждането в апартаменти на домашни любимци.

Това са само малка част от позитивите и негативите на живот в къща и апартамент. Все пак всеки има предпочитания и изисквания. Но ще се радвам, ако съм успяла да ви помогна.

Rate this post

Google+ Comments