Taylor-Swift-Style-New-Song-ImagesТова е нещо, което всъщност всички сме виждали. Ако не на живо, то поне на снимка, клип или филм. Това е нещо, което ни кара да настръхнем, но не от погнуса, а от интерес. Да, изпитваш неописуемо вълнение, че си срещнал такъв човек.

А именно – с хетерохромия или казано по-ясно – човек с две различни очи. Това явление може да е наследствено, генетично, или придобито в резултат на някакво заболяване. Дължи се на недостик или излишък (различно е при двете очи) на пигмента меланин, който се съдържа в ириса. Хетерохромията може да бъде пълна – когато ирисът на едното око е изцяло различно оцветен от ириса на другото, или частична – когато само част от ириса е по-тъмен или по-светъл. Придобита, хетерохромията може да е резултат на нараняване при преживян удар, или от различно системно заболяване.

На бас, че вече сте се сетили къде сте виждали човек с хетерохромия. Ами ако не на улицата, то определено от кино и телевизионния екран. С хетерохромия са световноизвестните актьори Мила Куинс, Хенри Кавил (последният Супермен), Джонатан Рис Майърс (Дракула от едноименния сериал от 2013-2014 г.), Бенедикт Къмбърбач (Шерлок Хоумс) и други. А ето и поводът за написването на статията ми. Песента на Taylor Swift с невероятно обаятелния, може би дори заради различните си очи, Доминик Шерууд.

Rate this post

Google+ Comments