Да се съберат 4 почивни дни не е кой знае какво, но ако си вземете останалите три дни от седмицата, става една доста прилична отпуска. Времето все още е топло и много приятно и можете да правите толкова много неща.

Къде ще сте вие през септември?

friends mountain autumnЩе ви кажа къде ще съм аз – по подбалканския път. С голямо желание ще си направим една екскурзия с приятели. Като тръгнем от Велико Търново ще спрем в Габрово, Етъра и Соколския манастир. Ще изкачим Шипка и ще минем и през село Шипка. След това ще тръгнем към Калофер. Ще вечеряме там и ще останем да нощуваме. На следващия ден ще тръгнем по Бяла река. Там има екопътека. След като се завърнем, ще похапнем в прекрасния ресторант “Бяла река” чудна супа от пъстърва. Ще продължим към Карлово, Сопот и Копривщица. На следващия ден ще стигнем до София и ще направим една разходка до Панчаревското езеро. Вечерта ще се забавляваме в столицата и чак на следващия ден ще се завърнем към Велико Търново. Мислим, че ще се получи добре и се надяваме да не вали. Ако пък дъждът ни посрещне някъде по пътя, просто ще избегнем природните разходки и ще се отдадем на почивка на закрито.

Една такава екскурзия не излиза скъпо. Разходът е за бензин и спане, но при добре направена резервация в къща за гости, при петима човека,  при това не в сезона, цените са сравнително ниски. Най-големи биха били разходите в София, но там поне ще спим у приятели, което ще пренасочи финансите ни изключително към храни и напитки. 🙂

Мисля, че всеки може да си направи такъв малък четиридневен трип. Стига да има желание и разбира се – приятели, с които да го сподели.

Rate this post

Google+ Comments