Скъпи приятели и читатели, вече е 2024 и не мога да повярвам как бързо минаха празничните дни. А вие как оцеляхте след толкова срещи с роднини и дълги дни със семейството?

Аз някак си успях тази година да не преживея апокалипсис от въпроси от рода на: кога ще е сватбата. Следват: дете кога ще има, повишиха ли те вече в работа, а ти защо го работиш това и прочие. Сигурно и много други от вас са изпадали в подобни ситуации и сте се чудили как да се справите. Ще ви споделя моята лесна и кратка формула. Надявам се да ви послужи при следващата семейна сбирка.

Ако трябва да започна от отговора на въпроса за сватба, то тук веднага изстрелвам, че аз съм от поколението на миленумите и ние не вярваме в брака. По същата логика казвам, че не е необходимо да има законов съюз за отглеждането на дете и че това обикновено ще се случи в периода ми между 30 и 40-годишна възраст. При това обяснение всички „гледат в точка“ и казват, че това е някаква нова мода. И разговорът спира до тук. Помнете, че колкото повече нова терминология използвате, толкова повече по-възрастните не я разбират и престават да питат, защото не им е интересно.

Следващите въпроси, ако са насочени в посока работа, пак може да приложите техниката от горния абзац за милениумите. Така ще кажете, че това е модерна професия, която е съвсем нова и не можете да я обясните. Но също така може да започнете да се впускате в дребни подробности, които да накарат лелите и стринките ви да се чудят защо са ви попитали изобщо. А за да избегнете темата за парите, веднага казвате, че планувате следващо пътуване и че щом можете да го направите, значи сте удовлетворени.

Ето това са моите стратегии за оцеляване с роднините по празниците. Ако и вие имате скрити други тънкости, ще се радвам да ги споделите. Защото както обичам да казвам – много сме, силни сме! Ха-ха-ха, всичко е в кръга на шегата. Да ви е успешна годината!

Rate this post

Google+ Comments