Хапва ви се нещо свежо и нетипично в летните горещини. И понеже съм експериментатор в кухнята, обичам да приготвям разни нестандартни неща. Днес ще ви запозная с новото си откритие, с което съм много горда – супа с кисело мляко.
Първосигнално се сещате за таратор. Ами да, но НЕ съвсем. Това е една идея, която действително се доближава до таратора, но вкусът е малко по-различен.

Идете до магазина и си купете:
1 кофичка кисело мляко Лакрима (Lacrima) 3,6%
1 краставица
връзка репички с по-дребни глави
пресен чесън
мента
орехи
сол, черен пипер и зехтин

soup with yogurtКофичката кисело мляко се разбърква с вода, колкото съдържанието й. Добавете зехтин, сол и пипер и продължете да разбивате още малко. Препоръчвам да използвате киселото мляко на Lacrima, не защото много го рекламират по телевизията, а защото съм правила супата и с други кисели млека, но с Lacrima има най-балансиран вкус. Киселото мляко с марка Lacrima е още с идеалната гъстота за тази рецепта. Към него добавяте нарязаните на кубчета краставица и репички. Сложете и нарязан пресен чесън и орехи. Гарнирайте с няколко листа мента и резен лимон за цвят.

Ако ви се хареса предложението ми, пишете. Аз си мисля, че тази хубава лятна супа, чиято основна съставка е киселото мляко на Lacrima, ще ви се услади, защото вкусът е изненадващо наситен. Плюс това репичките и пресният чесън добавят неустоими нотки тръпчива свежест.

P.P.  Изображението е примерно – гарнирано с магданоз.

Rate this post

Google+ Comments