Много хора никога не са ходили на масаж в живота си. Преди не съм си и помисляла да отида и аз. Нормално е, изглежда като някаква прищявка, а и срамът си указва влияние. За моя радост се осмелих 4 години и от тогава разбрах много за масажа. Масажът не е просто галене на тялото, което е полезно само за богатите хора, които няма къде другаде да си изхарчат парите. Той е здраве. Важно е да отидете при специалисти, които си разбират добре от работата.

Разбира се, има и различни видове масаж, ще ви дам пример на мен кой с какво ми е помогнал, за да се убедите в ползите му.

Аз съм предразположена към проблеми с нервната система. Била съм дори на ядрено магнитен резонанс, заради физически симптоми, които се оказаха психосоматични. Имала съм паник атаки и натрапчиво разстройство. Това не се нарича слаба психика, а въпрос на късмет. Някой хора имат проблеми с очите, други с костите, трети с нещо друго. Нервната система също е място, което може да бъде по-уязвимо, както е при мен. Естествено, за хората това е много непозната тема и често се опитват да подобрят състоянието си, пиейки различни видове антидепресанти. На моменти усещам, че състоянието ми става непоносимо и пречи на живота ми и работата ми. Но никога не съм искала да прибягна до толкова крайни мерки, защото смятам, че дори да има някакъв недостиг на хормон, хапчето ще ти го даде, но ще ти вземе много други неща. Тоест това не е естественият път. Моят основен лечител в тези моменти е волята ми и масажът. В човешкото тяло има сила, понякога наричаме воля, а понякога вяра. Но да знам, че това нещо съществува. То е някакъв невидим баланс, който е в синхрон с природата, с вселената, с хората, с всичко, което ни заобикаля. Когато тялото ни е премазано от стрес. То се нуждае от рестарт. Нежна грижа, търпение и спокойствие. Масажът е един от най-добрите варианти, за постигането. Когато всички мускули се отпуснат, когато всички блокажи се отворят, когато дишането се подобри, тялото започва да се лекува само, всички проблеми. Независимо дали става въпрос, за психика или физика, защото те са неразривно свързани. Заседналия начин на живот, който водим кара организма ни да се затлачва. Тук идва мястото на движението и хубавия масаж.

Ти обичаш ли да ходиш на масаж?

Rate this post

Google+ Comments