С помощта на ЕОС Матрикс бе сбъдната една спортна мечта на едно дете.

Синът на моя приятелка е много талантливо дете. Надарен ученик, със завидни постижения на олимпиади, а на всичкото отгоре и голяма надежда за младежкия волейбол. Родителите му са скромни хора, които правят всичко по силите си, за да му осигурят всичко, от което има нужда. Доста често на ръба на финансовите си възможности. Винаги съм се чудила как успяват да разпределят ограничения си бюджет и да отделят толкова средства за уроците, спорта и екипировката на сина си. И веднъж се престраших да попитам приятелката си. А това, което тя ми разказа, беше най-неочакваното нещо.

Разказът на моята приятелка започна с усмивка и с думите, че всяка една грешка, която допускаме, трябва да ни учи на нещо. А тази, за която и аз ще ви разкажа, я е научила на това да разпределя правилно семейния си бюджет.

Преди години детето им било поканено да участва в спортен лагер. Той обаче трябвало да се покрие от родителите. За да не лишават сина си от тази чудесна възможност, моята приятелка и съпругът ѝ решили да изтеглят бърз кредит, за да могат да платят за спортния лагер.

Дотук всичко добре, но се оказало доста трудно да изплащат вноските по кредита. След време се наложило да забавят вноска, после втора, а не след дълго ги потърсили от колекторска агенция ЕОС Матрикс, която вече била отговорна за събирането на тяхното задължение. За тези, които не знаят кои са те – това е най-голямата колекторска агенция в страната. Тя е на българския пазар от повече от 16 години и прилага международно ноу-хау за работа с клиенти, придобито поради факта, че  е част от немската финансова група EOS Group.

Служителката по събиране и управление на вземанията се поинтересувала каква е причината за забавянето на плащанията. Тогава моята приятелка подходила по възможно „най-женския“ начин като се е впуснала в дълги и лични подробности от положението на семейството ѝ, даровитото ѝ дете и липсата на достатъчно средства, с които да му осигурят всичко, което заслужава.

След като се запознала с конкретната ситуация, служителката на ЕОС Матрикс й изготвила погасителен план, по който да покрие текущото си задължение, а освен това ѝ дала и ценни съвети, как да разпределя по-ефективно месечния бюджет – на какво да обръща внимание и от къде може да отреже, когато възникнат непредвидени разходи. Съвети, които моята приятелка запомнила и прилага ежедневно. А по този начин предоставя на детето си това, което му е нужно да се развива.

5/5 – (1 vote)

Google+ Comments